Fyra veckor efter operationen

Idag är det fyra veckor sedan jag opererades och i punktform kan läget sammanfattas så här:

  • All smärta fortfarande helt borta.
  • Fortfarande lätt bortdomnad i utsidan av vänster fot samt i lilltån. Det här är ett betydligt mindre område än det som var bortdomnat tidigare så jag fortsätter att hoppas på full känsel på sikt.
  • Vristen fortfarande lätt bortkopplad men det känns som om styrseln i den är rätt bra, det är kraften som saknas. Men oändligt mycket mer kraft i den nu är för tre veckor sedan, då kunde jag, med all viljestyrka i världen, inte göra en tåhävning på vänster ben. Nu kan jag komma upp ca 4 cm.
  • Jag har testat några löpsteg. Allt känns bra men det blir liksom inget frånskjut med vänster ben (se vristen ovan). Fortsatta tåhävningar it is med andra ord.
  • Såret helt läkt och ärret syns knappt.
  • Musklerna på baksida av vänster ben är tajta. Mer stretch behövs där.
  • Saker som jag fortfarande inte känner mig helt bekväm med: dammsugning och att lyfta väskor in och ut ur bilen. Dammsugningen kan jag leva utan men väskorna blir bra att kunna hantera igen.

Summa summarum mår jag alltså jättebra nu. Men jag får erkänna att rehaben hamnat lite på efterkälken i denna värme som råder. Min hjärna har liksom blivit som gelé och det är inte så att jag har valt att inte göra rehab, jag har helt enkelt inte tänkt tanken. Gör om, gör rätt!

Jag läser om andra som har långvariga problem efter att ha dragits med diskbråck under lång tid och jag är oerhört tacksam för att det för mig bara tog exakt fem veckor från första riktiga smärtan till operationen.

Annons

3 tankar på “Fyra veckor efter operationen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s